maandag, 16 maart 2015 14:00

W4 kangoeroe weer van start

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dat rekenen ook leuk kan zijn laten we 28 leerlingen van groep 5 tot en met 8 zien. Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 55 landen.

De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ''Kangourou''.

Elke leeftijdscategorie krijgt tijdens de toets opgaven met zijn eigen moeilijkheidsgraad, voor groep 5 en 6 is dit WizKid en 7/8 WizSmart.

Het gaat om vierentwintig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger.

Vorige week hebben we voor het eerst (weer) geoefend en komende dinsdag gana we nog een keer oefenen. Donderdag zal de toets worden afgenomen. Dus als de kinderen als een kangoeroe thuiskomen dan weet je waarom...

Meer informatie is te vinden op de speciale website: http://www.w4kangoeroe.nl/ en daar staan ook een heleboel oefenvragen.

Voorbeeld opgave W4

A. 12      B. 13     C. 16     D. 30     E. 21

Lees 2365 keer
Log in om reacties te plaatsen